2013/06/20

RECOMMENDATION - The Sopranos

 
  Elég rendhagyó poszt a mai. Nem tudom ki ismerte és ki hallott róla, de ma reggel elhunyt James Gandolfini. Nem fogok minden egyes halálhír hallatán írni, de Ő volt az egyik legkedvesebb színészem, aki az egyik legjobb sorozat főszereplőjét játszotta, amit valaha láttam. Ez a Maffiózók, amit most ajánlani szeretnék Nektek!


Amerikában a The Sopranos néven kezdték el vetíteni 1999-ben, szóval nem egy újabb sorozatról beszélünk.  Már a címéből gondolhatjuk, hogy itt bizony vérbeli olasz emberekkel fogunk találkozni, akik az alvilág nagy játékosai. Ez mind igaz is, de egy csavar mégis van a történetben; mégpedig az, hogy New Jersey-ben játszódik.
Tony Soprano a helyi bűnszervezet, a DiMeo főnöke és a Soprano család feje. A sorozat kiinduló pontja, hogy Tony kénytelen pszichológiai kezelésre járni, mert súlyosabb pánikrohamai vannak, amit leginkább mély keresztény hitének és a foglalkozásának összeférhetetlensége okoz, plusz ott vannak a családi teendők is a nyakában.
Megismerkedhetünk az olasz-ameikai identitású maffia család felépítésével, tagjaival, találkozhatunk sok-sok korrupcióval, csalással, ravaszsággal és a töltényekkel se fukarkodnak. Nem akarok spoilerezni, így nem megyek bele a részletekbe, de oldalakat tudnék még mesélni róla. Utolsó fényezésként még megemlíteném azt a 21 Emmy- és 5 Golden Globe-díjat, amit 6 évad alatt sikerült bezsebelniük. ( És 9.1-es IMDb-n!! ) Ez azért már jelent valamit!
eszter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése