2013/01/12

RECOMMENDATION - Moonrise Kingdom

  Igyekszem szélesíteni a blog kínálatát, így arra gondoltam itt az ideje, hogy a könyvekkel és filmekkel kapcsolatos véleményeimet, tapasztalataimat is megosszam veletek! :)
I'd like to broaden the offers of the blog, so it's time to write down my opinions about books and films.

A Wes Anderson által rendezett Moonrise Kingdom című filmet ( magyarul Holdfény királyság ) még a nyáron láttam itt Pesten, valamelyik kisebb művész moziban, de szerintem a nagy Cinema City-k is játszották.
The Moonrise Kingdom directed by Wes Anderson. I saw it during the summer in a little art cinema, but i think it was played in big ones too.

A film a 60-as években játszódik, két 12 éves gyerek szerelméről szól, akik elszöknek otthonról, hogy együtt lehessenek és persze mindenki őket keresi. Első hallásra sablonos filmnek hihető, de hidjétek el minden, csak nem az. A hangulata és képivilága egyszerűen elragadó, nagyon bájos a gyerekek játéka és a zene is nagyon tetszett!
The film is about 2 twelve-year-old children in love, who figured out a plan for escaping in the 60's but everybody wanted to find them. First hearing it sounds boring, but trust me, it is not! Its mood and visual world are charming, the young actors' playing is lovely and I really liked the music, too!

Ha kategóriába kéne sorolnom, akkor a mesék közé raknám a néhány valószínűtlen, ésszerűtlen jelenete miatt, egy mese korhatárok nélkül.
If I have to categorize the film I'd say it is a tale because of there are some completely unbelievable scenes. It's a tale without age limit; enjoyable for an adult as like for a child.

A film színészei között több nagyobb név is szerepel; ilyen például Bruce Willis, Edward Norton vagy Bill Murray! A Holdfény királyságot Oscarra és Golden Globa-ra is jelölték.
There are big names on the list of the actors; like Bruce Willis, Edward Norton and Bill Murray! The film was nominated for Oscar and Golden-Globe, too!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése