2012/12/21

DIY - Woven Chain Collar Necklace

    Szünidőben és két vizsga közben legjobb kikapcsolódás egy kis kreatívkodás, amivel akár az ünnepekre is készülhetsz! Kicsit időigényes, pepecselős munka, de igazán egyéni és pénztakarékos ajándék anyukának, lánytestvérnek, barátnőnek vagy akár saját magadat is meglepheted vele. Lássunk hát neki!

Amire szükséged lesz:
  • kb. 32cm hosszú köves/strasszos nyaklánc
  • kb. 1 méter hosszú nyaklánc 3 részbe vágva ( egy 32cm-es és kettő 34cm-es )
  • 3 különböző színű hímzőfonal 
  • olló

1. Fektesd a két egyenlő hosszú láncdarabot egymás mellé. A bal oldali lánc végére köss egy dupla csomót, majd kedz el a másik lánccal összefűzni, ahogy a képen látod. A végén pedig kösd le ugyanúgy. Figyelj rá, hogy a lánc mindkét végén annyi fonalat hagyj, hogy egyszerűen meg tudd majd kötni a nyakadban.


2. Fektesd a harmadik, rövidebb láncot is a többi mellé középre igazítva. Ugyanilyen technikával, csak más színű fonallal illeszd a többihez. Itt is hagyj a fonalból a lánc mindkét végén!


3. A köves nyakláncot is hasonlóképpen kell a rövidebb lánchoz fonni, de itt is használj egy másik színű fonalat. Ez lesz a nyaklánc külső része. Itt nem kell hagyni a fonalból, csak köss egy csomót a végére és vágd le a felesleget. 


4. Utolsó lépésként vágj a fonalakból több hosszabb darabot és csomózd a két hosszabb nyaklánc végére. Ezekkel tudod majd a nyakláncot a nyakadba kötni.

Merészebbek használhatnak vastagabb és élénkebb színű fonalat is! Minden hozzávalót megtalálsz hobbi boltokban, de akár netről is rendelhetsz!
Sok sikert a kreatívkodáshoz! :)

You can find everything here in English! Let's do it and be creative! :)

(all images by honestly...wtf)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése